Beplantingsplan binnentuin gemaakt

Het ontwerp van onze binnentuin was al mooi, deze week is daar ook het beplantingsplan bij gekomen. Gemaakt door #Yrsatuinontwerp. Alles tot in detail uitgewerkt . De mooie planten en bloemen gaan ervoor zorgen dat we een kleurrijke tuin krijgen in alle seizoenen. We zullen snel aan de slag kunnen met de basis. Mocht u ook gebruik willen maken van de ideeën, inspiratie en creativiteit van Yrsa? Kijk op haar website www.yrsa-tuinontwerp.nl

  • Yrsa tuinontwerp
  • Yrsa tuinontwerp

Brand in onze vestiging in aanbouw

Schijndel – Vrijdagnacht is de brandweer kort voor 2.00 uur uitgerukt voor een brand in een lokaal van de voormalige Regenboogschool aan de Wilhelminalaan in Schijndel. Een voorbijganger merkte de brand op in het gebouw. Enkele mensen kwamen terug van het stappen en zagen rook. Het pand wordt momenteel verbouwd tot woningen. Nog voor de brandweer ter plaatse was hadden enkele buurtbewoners de vlammen al gedoofd met 2 emmers water. De brandweer haalde de brandende houten restanten naar buiten en ventileerde het gebouw. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, ook de politie kwam korte tijd ter plaatse. Brandstichting wordt niet uitgesloten. In het verleden is de school vaker doelwit geweest van brandstichting.

Met dank aan de huidige bewoners is erger voorkomen. We hopen natuurlijk niet dat we dit nog eens mee maken, de huidige bewoners lopen daardoor ernstig gevaar en als de verbouwing vertraging oploopt kunnen onze toekomstige bewoners niet op tijd verhuizen.

 

Het eindresultaat april 2017

Het eindresultaat zal er geweldig uit komen zien. Samen met ABECO bedrijven wordt hard gewerkt om de oplevering van alle appartementen aan onze bewoners te laten plaatsvinden in april 2017.

Vorderingen bouw december 2016

De aanbouw aan beide zijde wordt zichtbaar, alle appartementen aan de zijde van de Wilhelminalaan en de Dierenriem worden twee meter naar voren uitgebouwd. Dit geeft niet alleen meer ruimte maar ook een mooier aangezicht aan het totale gebouw. Met dank aan architect Woudstra.

De appartementen zullen een oppervlakte hebben tussen de 45 en 78 vierkante meter.

 

Het tuinontwerp binnentuin december 2016 door Yrsa

Met de beperkte ruimte heeft Yrsa Wehrmeijer er iets moois van gemaakt. Een sfeervolle, praktische beleeftuin waarin we met onze bewoners en diens naasten kunnen genieten van de buitenlucht en er zelfs mogelijkheden zijn om te tuinieren door bakken die op hoogte zijn gemaakt.

Met dank aan Beursvloer Schijndel waar we met elkaar in contact zijn gekomen.

Kijk voor meer informatie en haar portfolio op www.yrsa-tuinontwerp.nl

Foto’s Bouw Het Andere Wonen Schijndel Gepubliceerd

Vanaf augustus 2016 wordt er aan de voormalige Regenboogschool hard gewerkt om in samenwerking met Abeco bedrijven en architect Woudstra, de vestiging; Het Andere Wonen Schijndel te realiseren.

Van de klaslokalen worden 16 volwaardige appartementen gemaakt en een logeerplek, alle op de begane grond.

Tevens wordt er een mooie binnentuin gerealiseerd, ontworpen door tuinarchitect Yrsa uit Boxtel. Daar kunnen onze bewoners in vrijheid en veiligheid genieten van de seizoenen en de buitenlucht. Tevens kunnen we daar tuinieren.

 

De Binnentuin in wording november 2016

Het dak is eraf, de binnentuin is in wording, nu het tuinontwerp nog.

Vanuit de overdekte binnengang is de tuin vanuit vijf grote schuifdeuren voor alle bewoners goed bereikbaar. Bewoners zullen in vrijheid en veiligheid kunnen genieten van de buitenruimte

Bouw Het Andere Wonen Schijndel Binnentuin november 2016

.